Een belangrijk kenmerk van de Brompton is de compactheid en het makkelijk in- en uitvouwen. Met een beetje oefening gebeurt dit zonder enige moeite in 10-20 seconden. De afmetingen van de gevouwen fiets zijn: 585mm hoog x 545 lang mm x 270 mm brede (23 "x 21.5" x 10.6 ").

Wanneer gevouwen, blijft een Brompton vergrendeld in elkaar zitten, waardoor een zeer compact pakket ontstaat net iets groter dan zijn wielen. De ingevouwen Brompton kan worden opgetilt zonder enig risico dat de fiets zal uitvouwen, geruststellend als er gerend moet worden om een trein te halen of afgegeven moet worden in een garderobe.

Met behulp van het frame of zadel als handvat, draagt het als een kleine koffer, lichtgewicht en goed handelbaar. De Brompton is zo ontworpen dat kwetsbare onderdelen, zoals lampen en kabels worden beschermt wanneer ingevouwen. Hierdoor blijft ook de vette ketting en versnellingen uit de buurt van kleding en bagage. Kleine wieltjes zorgen ervoor dat de fiets in moeilijk bereikbare hoekjes gerold kan worden.


Demonstratie Filmpje


 


Instructies voor het invouwen.‚Äč

  1. Parkeer de Brompton door het achterframe naar binnen te klappen onder het hoofdframe door.
  2. Draai de wartel op het hoofdframe los en vouw het voorste deel naar achteren (waarbij de koplamp/licht altijd naar voren blijft schijnen), Als het pedaal in de weg zit dient deze naar achter te worden gedraaid. Haak nu het voorste deel vast aan het achterste.
  3. Haal nu de wartel en snelsluiter bij zadelpen en stuur los en laat beide zakken.
  4. Klap vouwpedaal in


Intructies voor het uitvouwen
  1. Stuur en zadel omhoog en vastzetten, vouwpedaal uitklappen. Volgorde maakt niet uit als het maar voor stap 2 word gedaan.
  2. Voorwiel naar voren vouwen en wartel vastdraaien. De fiets staat nu.
  3. Achterste deel van de fiets optillen en een kleine zwiep geven waardoor hij weer op twee wielen komt te staan. Hij is nu klaar om mee weg te rijden.
De sleutel tot het begrijpen van de vouwen van de Brompton is de zadelpen. Het is de zadelpen die bij ingevouwen stand het uitvouwen blokkeert. De rubber dop onderaan de pen zorgt ervoor dat de Brompton niet weg rolt.


Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.